Ev yapımı çikolatalı supangle tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

En popüler süt tatlılarından biri olan Suangle, yoğun bir çikolata aroması ve pürüzsüz bir kıvama sahip masalardan biridir. Buna ek olarak, kendinizi evde kolayca hazırlayabilirsiniz, hazır paketlere ihtiyaç duymadan tatlı krizlerinizi doğal malzemelerle lezzetli bir şekilde hafifletebilirsiniz.
Malzeme
1 litre süt
1 bardak pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
1 yumurta sarısı
80 g acı çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 Paket Vanilin
Hazırlık
Tencereye un, nişasta, kakao ve şeker alın. Kuru malzemeleri karıştırın.
Süt ve yumurta sarısını yavaşça karışıma ekleyin, gruplamayı önlemek için sürekli çırpın.
Orta ateşte karıştırın ve kaynatın. Kaynamaya başladığında, 2-3 dakika karıştırın ve tutarlılık elde edin.
Sobadan alın, bitter çikolatayı sıcak karışıma ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Son olarak, tereyağı ve vanilin ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama getirin.
Suvangoloyu kaselere hazırlayın, sonra oda sıcaklığında biraz soğutun, ardından buzdolabına kaldırın.