Güncel Haberler
Geleneklerden sofralara gelen lezzet: Haytalı tatlısı – Son Dakika Gurme Haberleri

Hatay’ın mutfağının en az bilinen ama yerel tatlılarından biri olan Haytalı, çekiciliği ve ferahlatıcı aroması ile dikkat çekiyor. Ne yoğun şerbet ne de ağır bir süt kremi içerir. Gül, nişasta ve üçlü süt suyunun basit ama zarif bir kombinasyonu ile oluşturulan bu tatlı, yaz aylarında soğuk soğuk servis edilir ve hem göze hem de damakta hitap eder.
Haytalı tatlı tarifi
Malzemeler:
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 Paket Vanilin
Pembe Sorbet için:
- 1.5 su bardağı su
- Yarım fincan pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı doğal gül suyu
- (İsteğe bağlı) 1 damla kırmızı gıda boyası veya bir tutam hibiskus
BUGUN İÇİN:
- Ezilmiş buz
- İsteğe bağlı antep fıstık veya nar tohumları
Hazırlık:
- Muhallebi hazırlayın; Süt, nişasta ve şekeri orta ateşte sürekli karıştırarak bir tencerede karıştırın. Vanilini kaynatmaya ekleyin.
- Gözlerini ve gözleri gizlediklerinde, sobadan çıkarın ve ıslatılmış dikdörtgen bir borca dökün. Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra, buzdolabında 2-3 saat dinleyin.
- Pembe sorbe için; Su ve şekeri bir tencerede kaynatın, şeker eridiğinde sobadan çıkarın ve gül suyu ekleyin. Serinletmesine izin ver.
- Muhallebi koçanlarını kesin. Servis kaselerine koyun, buzu ve gül şerbetini üzerine yayın.
- Fıstık veya taze meyve ile servis yapın.